OM FRIS

Färingsö Ridsällskap (FRIS)

Färingsö Ridsällskap – en gammal klubb med ny anda

 

Färingsö Ridsällskap, FRIS även kallad till vardags, startade redan 1976. Med åren växte klubben till att bli en av landets största privata ridklubbar med över 300 medlemmar från ca 90 stall.

Sedan FRIS förlorade sitt säte 2010, har verksamheten gått lite på tomgång, endast en envis styrelse, och ett flertal trogna medlemmar, har hållt den vid liv i väntan på att få flytta in på en ny anläggning.

På Sjövillans Gård, i Kumla by, har klubben sitt säte och kommer anordna träningar, mindre klubbtävliningar och annat kul.

Ordförande: Lotta Hägg

Lotta började på ridskolan i Stenhamra som sexåring, och blev då också medlem i FRIS och har varit klubben trogen sedan dess. Efter ridskolan blev det några år som medryttare och sen hos en uppfödare där hon fick rida knappt sadeltama unghästar. Lotta ä sedan 2001 glad och lycklig ägare till Anmoorette (alias Puman).

Lisa Almesjö

Ledamot: Lisa Almesjö Vice ordförande

 

Lisa började sin ridbana i Nacka och på Ingarö men är sedan 15 år tillbaka hästmässigt stationerad på Färingsö.

Lisa flyttade in på stall Skogem med förra hästen Zanzibar på nyårsafton 2003 och har nu sitt halvblodssto Iris i samma stall.

– Iris är en riktig allroundhäst som tränas och tävlas i dressyr och hoppning och i övrigt gärna hoppar terränghinder eller lufsar i skogen.

Ledamot: Eva Lustig, kassör

 

Eva började rida på ridskola i Östersund i nioårsåldern. Hon har varit medlem i FRIS sedan 1979 och skaffade sin första häst 1981.

– Nu är jag lycklig ägare till Myran, en Hackney från Holland, som nu är en äldre dam. Rider lite dressyr men numera blir det mest många sköna turer i skogen för oss båda.

Ledamot: Sonia Andersson

 

Sonja står uppstallad med sin häst Donna Leone på Stall Skoghem. Donna är dressyrstammad men tycker mycket om att hoppa.

 

Sonja har suttit i styrelsen till och från under många år. FRIS har varit den självklara klubben från det att första hästen köptes in och stallades upp på Färingsö i början på 90-talet.

 

Ledamot: Margareta Liljenberg

 

Margareta bor på Ekerö och har tre hästar på Söderby, Lovö. Hon började på Äppelvikens gamla ridskola i sin barndom, lånade senare hästar av en barndomsväninna med stuteri, men tappade ridningen i och med yrkeslivet, nära 40 år som journalist på Expressen.

– Jag blev ponnymamma då dottern Anna fick sin första foderhäst som stod på Karbytorp, och har varit medlem i klubben sedan dess, dvs 1991.

Ledamot: Åsa Davidsson

 

Åsa bor på Ölsta gård, där hon bedriver avelsverksamhet och inackorderingsstall.

- Jag har varit medlem sen 1990 och suttit i styrelsen och tävlingskommitten i omgångar.

Ledamot: Sussie Tonneman

 

 

Suppleanter:

Anna Liljenberg

 

Anna har tre egna uppfödningar med inriktning på främst hoppning. Hästarna står uppstallade på Söderby Gård på Lovön.

– Jag blev medlem i FRIS redan på ponnytiden och har sedan dess med undantag för ett års otrohet tävlat för FRIS. Fritidsintressen förutom hästar är för länge sedan bortrationaliserade :-)

Charlotte Jörnlöv

 

Charlotte bor I Bromma med sin sambo och dotter. Började ridkarriären på Vällingby Ridsällskap någon gång på lågstadiet. Har varit med i styrelsen och klubben i många år.

Valberedningen:

Christina Åkerstam

Regina Lawniczak

Jennika Erlandsson

Emelie Toregard, suppleant

Revisorer:

Tina Lönnblad

Marie Lindholm

Pernille Abrahamsson, suppleant

Göran Lustig, suppleant

Bli medlem!

PRISER:

Junior (t o m 18 år) 200 kr

Senior 350 kr

Mejla din ansökan här »

Vi vill hålla våra register aktuella så det är viktigt att du anger följande när du betalar in:

Namn (på alla familjemedlemmar), adress, mejladress, mobilnummer, personnummer

(på alla familjemedlemmar)

Betala in till FRIS postgironummer:

80 68 59 - 5

Brodera klubbens logga på dina eller

hästens kläder

FRIS har ett samarbete med BonnÖlsta där du enkelt kan brodera klubbens logotyp på praktiskt taget vad du vill.

Läs mer>>

Hitta hit

KLUBBENS SÄTE ÄR PÅ SJÖVILLANS GÅRD

Klubben har nu flyttat till Sjövillans Gård i Kumla by. Tanken är att anordna föreläsningar, clinics och mindre tävlingar och träningar på anläggningen.

 

 

Sponsorer:

VILL DITT FÖRETAG SPONSRA FRIS?

Är ditt företag intresserat av att skänka priser för tävlingar eller köpa en plats för reklamvepa? Kanske har du andra idéer för hur företaget kan sponsra klubben och ditt företag synas?

Varmt välkommen i så fall att kontakta styrelsen här »

 

COPYRIGHT © | FÄRINGSÖ RIDSÄLLSKAP

Färingsö Ridsällskap | fris@faringsoridsallskap.se